Tekrar merhabalar Pow r3 Elite modelinden bahsetmek istiyorum.
8 sene güneş enerjisi sektöründe çalıştım. Bu sebeple işini iyi yapabilen her enerji uzmanı gibi çalıştırılacak cihazın ne kadar enerji harcamam gerektiğini her zaman bilmek zorundaydım. Bu ve bunun konular benim için her zaman merak konusu olmuştur.
GÜÇ NEDİR KISACA?
Kısa tanımı birim anlık çekilen enerjidir. Bunu isimlendirmek için güç kelimesini kullanıyoruz.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Watt
Saatlik olunca kwH Wh gibi isimlendiriyoruz. (Kilowatt saat , watt saat )
Cihazların kullanım klavuzlarını okuyorsanız yada okuduysanız elektrik-elektroniğe karşı meraklıysanız.
Anlık tüketim. saatlik tüketim , ortalama tüketim , 24saatlik tüketim gibi farklı şekillerde karşınıza çıkar.
Yani bir cihazın anlık olarak 1000w çekiyor olması bunun 1000w olduğu anlamına gelmez. Bu anlık olarak çektiği , azami tutardır yani maksimum.
Ama örneğin bu termostatlı bir ısıtıcı veya sensörlü bir cihazsa. Durum ve koşullara göre devreye girme sıklığı çalışma sıklığı değişir.Dolayısıyla saatlik veya 24saatlik tüketimide bunlar göz önüne alınarak hesaplanır.
POW R3
Peki pow r3 yukarıda yazdıklarımın hangilerini yapabiliyor.
Bunun dışında;
-
- Uzaktan anahtarlama yapabiliyor. 4000 watt kadar yük taşıma kapasitesi var.
- Şebekeden gelen voltaj belli bir aralık dışındaysa düşük-yüksek kapatabiliyor.
- Cihazdan çekilen amper veya kw belli bir orandan düşük veya yüksekse otomatik kapatabiliyor.
- Yani bağladığınız cihazı koruyor.Ve fazlasıyla güzel koruyor.
Alternatif örnek
-
- Diyelim ki bir yurt veya kamp yeri işletiyorsunuz. Isıtıcı veya yüksek güçlü ürünleri prize takmak yasak olsun. Eğer takan olursa bu cihaz sayesinde tespit edebilir uzaktan kapatabilir veya açabilirsiniz. (Düşük amper bir sigorta takarsanızda olur ama bu aynı zamanda hata yapanı tespit etme olanağı sunar )
Neden bu cihaz?
Kısacası merak ettiğiniz bir cihaz hakkındaki tüm enerji bilgilerini sizinle paylaşıyor.
Özellikle enerjinin kısıtlı olduğu yerlerde enerji tüketimini tam olarak bilmek çok önemlidir. Bir şekilde doğa ,kamp veya karavan hayatını yaşıyorsanız. Hiç ilginizi çekmiyor olsa bile öğrenmek zorunda kalıyorsunuz.
Buzdolabı örneği
Örnek verelim buzdolaplarında 24saat/0.8kw gibi bir değer yazıyor. Ama bu değer buzdolabının kapağını hiç açmazsanız ve 25 derece sabit oda sıcaklığında tükettiği enerjiyi ifade ediyor.
40 derece havada ve sık sık kapağı açılan bir dolap 2.5kilowata kadar enerji tüketebiliyor.
Ben bu cihazı evimin 2 noktasında kullanıyorum. İlk noktada klima ve kombi için özel bir sigorta ve güç panosu yaptım. Özellikle klimanın sıcak havalarda farklı modlarda ne kadar elektrik tükettiğini bilmek benim için büyük merak konusuydu.
Bu cihazdan sonra etiketini okuduğunuz cihazların hiçbirinin etiket değerini harcamadığını göreceksiniz. Yukarıda klima için kullandığım tablo görünüyor.Hava kaç derece iken kaç kw tüketmiş. Anlık günlük saatlik kaç kw tüketiyor görebiliyorum.
Yada yeni bir beyaz eşya aldığımda ne kadar tükettiğini bilmek istiyorum. Örneğin kurutma makinemin bir turda kurutma işleminde 1.5kw kadar tükettiğini gözlemlememi sağladı.
İkinci noktaysa Çalışma masamın ana besleme prizi. Böylece bağladığım batarya veya benzeri cihazın kaç watt çektiğini yada saatlik olarak ne kadar tükettiğini v.b görebiliyorum.
Klima üzerinde bu bir eğlence aleti. Ama çalışma masamın üzerinde gerçekten bir test aleti. Cihaz onarım yada sağlamlık testleri için kullandığım bir alet.
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Test ve tecrübelerimden sonra yazıyorum sizlere.
Cihaz menüsünden görseller paylaşıyorum.
Cihazla ilgili söyleyebileceklerim bu kadar. Bu arada unuttuğum bir kısım var cihaz anahtarlamada yapıyor Yani kapat aç işlemlerini de gerçekleştiriyor.
Sizde benim gibi cihazlarınızın enerji tüketimlerini özellikle merak ediyorsanız bu ürünü satın alabilirsiniz.
Ayrıca Dual r3 Modelinin de güç ölçme özelliği var. Bunun kadar verimli olmasa da dual r3 modeline de göz atabilirsiniz.
İnceleme yazısı
Keyifli günler dilerim.