Motosikletle Kamp yapmak hakkında her şey

Merhabalar hem doğa sever hem de motosiklet sever dostlarım. Motosiklet tutkusunun kampla birleştiği noktadayız. Motosiklet üzerinde Kamp kimi zaman bir şehirden kaçış kimi zaten sadece uyumak için bir konaklama aracıdır. Ben her iki maksatlıda kullanıyorum.

 

 

Motosikletli kampın aslında normal kamptan pek bir farkı yok.  Motosiklet hayatından önce  yaya olarak sırt çantasına tüm kamp eşyalarını sığdırabilen bir kampçı için motosiklet çok büyük bir kolaylık ve geniş bir bagaj alanı var gibi gelirken.

 

 

 

Daha önce sık sık arabayla kampa gitmiş bir sürücü için motosiklet oldukça küçük gelebilir. Tek ve önemli farkı bu. Biz motosikletin farklarından bahsedelim zaten kafanızda bir şeyler canlanacaktır.

 

 

Aşağıda size motosikletin kampta yol açtığı dezavantajları sıralayayım biraz daha aydınlanma yaşayacaksınız. Amacımız kötülemek değil neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmek duruma göre çözümler üretmek.

 

İcatların tarihçesinde kullanılan bir cümle vardır. ” İcatlar ihtiyaçlardan doğarlar”

 

 

Motosikletli Kampın Dezavantajları

    • Bagaj hacminin arabaya göre  dar olması(arabada 500lt bagaj varken bizde 50lt  var yok)
    • -Özellikle tek motosiklette 2 kişinin eşyası taşınacaksa bagaj hacmi darlığı daha da hissediliyor.
    • Arabalı kamplarda uyku tulumumuz yoksa yorganımız battaniyemiz var diyebilirsiniz. Ama motorda bunu diyemezsiniz.
    • Kamp yerindesiniz aracınızda baş ucundaysa hayvanlı gerilim filmlerinden ve korku filmlerinden sürekli gördüğümüz tek bir sahne vardır.
    • Kurban bir tehlikeyle karşılaşır karşılaşmaz kendini arabaya kilitler. Motosiklette maalesef kendinizi koruyabileceğiniz bir kabininiz yok.
    • -Şehir merkezine inmeniz gerektiğinde zırt pırt eşyaların çoğunu motosiklete yükleyemeyeceğiniz için eşyalarınız büyük çoğunluğu kamp ortasında kalmak durumunda kalabiliyor.(çalınma tedirginliği)

    • -Diyelim ki bagaj hesabınızı yaptınız uyku tulumu ,mat, çadır, yastık ıvır zıvır derken. Motoru tam doldurdunuz . Markete uğrayayım birkaç günlük yiyecek su tüketimimi alayım dediğiniz anda yeriniz olmuyor. çay su kahvaltılık abur cubur ıvır zıvır derken hacmi hayal edebilirsiniz.
    • -Yukarıda ki madde ile bağlantılı olarak. Yiyecek ve içecekleri soğuk tutmak açısından coolbox termos kutu gibi yalıtımlı ürünleri taşımak pek mümkün olmuyor çünkü motosiklette  10-20 lt termos taşımak pek mümkün değil.
    • -Dolayısıyla motosikletli bir kampçı eğer yanında 2-3 günlük yiyecek taşımak istiyorsa tavuk et gibi ürünler yerine çorba, makarna, yumurta , konserve türevi yiyecekler ve meyveler tercih ediyor. Et , peynir yada soğuk bir bira içmek isterse eğer şehir merkezinden 10-15 km uzaktaysa bu onun için büyük bir lüks haline geliyor.
    • -Yoğun soğuk  veya ateş yakamayacak kadar yoğun yağmura maruz kalırsa yapabileceği en mantıklı şey yağmurun geçmesini beklemektir. Çünkü ıslanırsa ısınabileceği veya kuruyabileceği bir ısıtma sistemi yoktur. Çadırı su alırsa bu kamp onun için zehir olur .Çok yağmur yağdı hadi eşyaları bagaja fırlatıp kaloriferi açıp geri dönelim diyemez.
    • -Bagaj problemleri Sadece yer sıkıntısı yok istifleme problemleri de var. Bildiğiniz gibi uçaklarda pilotlara yolcular bagajlar bagajların ağırlık merkezi hesaplanıp kalkış buna göre yapılıyor. Bizim motorlarda da o hesap doğru bir yük yerleşimi ve minimum hacim kaplaması istiyoruz. Sağ çanta hafif sol çanta ağır olursa motor dengesiz olur.

 

Motosikletli Kampın Avantajları

 

    • – En büyük avantajı çoğu arabanın giremeyeceği yollara girebilmesidir. İnsanlardan uzak ve güzel bir kamp yapma olanağınızı arttırır. 10bin liralık motorun sağladığını 200binliralık araba sağlamayabilir.
    • -Öncesinde interrail kafasındaysanız sırt çantanızla dolaşma hayalinden motosiklete terfi ettiyseniz size cennet gibi gelebilir.

    • -Motosikletliler genelde Kurt sürüsü gibidir. Ormana tek başlarına girmezler genelde bir kaç motosiklet beraber kamp atarsınız. Hadi kampa gidelim dediğinizde eşlik edecek birileri her daim bulunur. ( Ben tek başıma kamp seviyorum )
    • Yazılı olmayan en büyük avantajı şudur. Kapıda 100 tane son model spor arabada beklese ben bayramda yada nispeten ülke genelinin komple tatile çıktığı bir dönemde asla araba ile kampa-tatile-memlekete gitmem. Herkes gibi rutin bir çalışma düzeniniz varsa bayramları tatil olarak görüyorsanız motosiklet sizi kurtarabilir.

 

Motosiklet ve Kamp

 

Aslında yukarıda ki tabloyu bilerek oluşturdum. Arkadaşlar motosikletle kamp yapmanın normal kamptan bir farkı yok. Dolayısıyla eğer bilginiz yoksa motosikletle kamp nasıl yapılır değil kamp nasıl yapılır kısmına odaklanmanızı önerebilirim.

 

Sadece arabaya göre dikkat etmeniz gereken farklı noktalar var. Bende o dikkat etmeniz gereken farklı noktalardan bahsedeceğim.

 

Kamp Ekipmanlarının Seçimi

 

Son bir kaç senede kampçılık 2 ye bölündü.
Bir çok marka eskiden daha ufak daha kompakt ürünler üretirken günümüzde biraz daha ailelere otel tatili yapamayanlara konfor sağlayacak daha büyük daha basit anlaşılır ürünler üretmeye başladı.

Motosikletteyse biz kıçımıza batmayacak kadar rahat  ama çokta yer kaplamayan ürünler istiyoruz.

Ben şimdi size burada kamp listesi saymayı düşünmüyorum . 50 tane web sitesi var. El fenerini unutma bilmem ne ağrı kesicisinden de mutlaka yanında bulunsun yazan.

Öncelikle neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Yaz kampı mı Kış kampı mı?

Kışlık mont alıp yazın iç astarını sökerim işimi görür kafasının ötesindeyiz. Yazlık-kışlık çadır yazlık-kışlık tulum bambaşka şeyler.

Öncelikle kendinize bir liste oluşturun minimum gereksinimler listesi
Eğer kamptan dayak yemiş gibi eve dönmek istemiyorsanız. O içerik size kalmış bazı insanlara sinekler daha çok gelirken bazısına hiç gelmez. bazısı güneşten hiç rahatsız olmaz kimisi  güneşte duramaz bile.

Neyse ana fikir şu Sinek rahatsız ediyor diye gidip yarım kilo sinek ilacı veya güneş kremi almıyoruz. Kaç günlük kamp yapacaksak yetecek kadar ve mümkünse en küçük boy şişelerde satın alıyoruz.

-Çadırı gidip 4 kişilik almıyoruz. 1 kişiysek 2 kişilik 2 kişiysekte 2 kişilik alıyoruz. Hadi bagajlarımı da içeri koyacağım diyorsanız maksimum 3 kişilik alıyoruz.

-Motosikleti park ederken de  Çadırın ağzına dayamıyoruz. Çünkü Toprakta yumuşak zemin motor devrilebiliyor. Motosikletin devrilmesini engelleyecek ahşap veya sert zeminlerden faydalanabilirsiniz düşmese daha iyi olur tabi ki.

Uyku tulumunuzu çadırınızı matınızı hatta biraz daha lükse kaçtıysanız şişme yatağınızı ayarladınız.

Varsa artçınız (Sevgili veya arkadaş )  dilerim ki en az sizin kadar mantıklı bir insandır.
Benim kini defasında evden çıkarken saçını tepeden bağlamaması konusunda uyarırım yine bağlar sonra açmak zorunda kalır.(kask için ) .

Büyük küpe takmama konusunda uyarırım yine takar. kısa çorap giyme bileklerin üşür derim yine giyer. Kalın giyin derim giyinmez sonra ben çıkartıp üstümdekini veririm ben üşürüm.

Kamp ortamı gibi ortamlar bir insanla anlaşıp anlaşamayacağınız konusunda dönüm noktası olup size ilginç tecrübeler sunabilirler.

O yüzden diyeceğim şu ki kampa gideceğiniz kişilerle uyum içerisinde değilseniz kamp hem sizin için hem onun için zehir olabilir. Sırf yalnız gitmemek için veya kalabalık olsun diye peşinize birilerini takmayın.

 

Ekipmanı tam olayı ciddiye alan insanlarla gidiniz.  Çok tanımasanız bile ortak noktalarınızın olduğuna ve ayrılık acısı içinde falan olmadığına emin olunuz yoksa bir kaç gün boyunca ayrılık hikayesi dinlemek zorunda kalabilirsiniz 🙂

 

Temel püf noktalar bunlar her şeyin gerektiği kadarını alıyoruz. Her gün iç çamaşırı veya çorap değiştiren bir insansanız 7 gün kampa gittiniz diye 7 takım don çorap taşımak biraz zor olur. Bazı alışkanlıklarınızı kampa göre düzenleyeceksiniz.

 

Aynı çorabı 2-3 gün giymek bir pislik belirtisi değildir sonuçta kimsenin evine girip çıkmayacaksınız günlerce ormanda kalacaksınız.

Çok titiz biriysen alırsın yanına 1 çift yedek çorap gerektiği yerde yıkar yıkar tekrar giyersin. Memleket olarak çoraba mı hasretiz bimde a101 de bile çorap var gittiğiniz yerden ihtiyacınız kadar satın alabilirsiniz çoraplar genelde bir şişe su ile aynı fiyattalar.

 

Motosikletle kampa gitmek daha çok ön elemeler gibidir. İhtiyacınız olmayanları azalttıkça bagajınız genişler. Ses bombası, portatif hoparlör getirecekseniz yanınızda büyük bir şey taşımanıza gerek yok konser vermeyeceğiz.  cüzdan büyüklüğünde bir  örneğin jbl go serisi işinizi görecektir.

 

Motosiklette Kamp eşyaları nasıl taşınır ?

 

Zaten diğer mecralardan ayrıldığı tek konu bu. Eşyayı doğru yüklemeyi bilmek.

Tabi ki çok çeşitli motosikletlerimiz var. Bir naked motosikletle touring  motosikletin kapasitesi birbirinden çok farklı. Yada bir scooterin ki birde onların alt bölmesi var ki en az bir çanta kadar daha yer kazandırıyor size. Dolayısıyla burada yazanlar genel geçerdir kendi motosikletinize göre revize ediniz.

Motosiklette Yük taşıyabileceğiniz noktaları paylaşalım

 

Arka Çanta

 

Hepimizin bildiği ilk nokta arka çantalar. Çanta ne kadar büyük olursa kamp açısından ve günlük hayatta o kadar rahat edersiniz. Dolayısıyla kamp olayında yeniyseniz bir masraf etmeden deneyin ama ilerleyen dönemde sık sık kampa gitmeyi planlıyorsanız. 45 litre ve üzeri 45-48-50litre civarı bir çanta tercih edebilirsiniz.

 

 

Shad sh48 Topcase Aydınlatma ,Usb Girişi Ve Yük Taşıma Demiri Uygulaması Sh48 Modifikasyonu

 

Arka çantalar 10-20 kg gibi yükler taşımak için tasarlanmamışlardır. Üreticileri bile içerisine yazar ki maksimum 3 kilo maksimum 5 kilo gibi. Biz fazla yüklüyor muyuz evet yüklüyoruz? Ama çantanın bilhassa yerli malı veya aşırı ucuz olanlarını tercih etmeyin bu yükle gerçekten baş edemiyorlar ve kırılıyorlar çanta değil eşyalarımız değerli olan.

 

Arka Çantanın üzeri

 

Yeni çantalar satın almadan yük taşıyabileceğiniz ucuz 2.yük taşıma yöntemi çantanın üst kısmıdır.

Shad sh48 Topcase Aydınlatma ,Usb Girişi Ve Yük Taşıma Demiri Uygulaması Sh48 Modifikasyonu

 

Ben çantanın üzerine bu şekilde paslanmaz çelik yarım u profiller sabitledim.
Çantanın üst kapağı normalde yük taşımak için tasarlanmamıştır. Hafif ve küçük hacimli çantaya sığdıramadığınız yükleri koymanızı tavsiye edebilirim. Yedek ayakkbılar, mat vs vs.
Dezavantajı şudur üzerine yük koyduğunuzda üst kapağa çok yük biner o yüzden kapağı açtığınızda elinizle kapağı tutmanızı tavsiye edebilirim.

 

Yapılışı ile ilgili yazım;

 

Arka Çanta Üzeri Yük Bağlama Aparatı Uygulaması El yapımı

Artçı yoksa Sele üzerinde

 

En güzel taşıma yeri selenin üzeridir. Arka çantadan yan çantadan her yerden daha iyidir.

En büyük avantajı motosikletin ağırlık merkezini bozmaz. Arka çanta veya çantanın üzeri ağırlık merkezini arkaya kaçırır.

İkinci en büyük avantajı aerodinamiği bozmaz. çanta üzeri taşıma yöntemi veya yan çanta yöntemi rüzgarı çok tutar.
Sele üzeri taşıma hem kapasite olarakta en büyük alandır.

Suzuki V-strom dl650 Yük Taşıma Kapasitesi

 

Görselde motosikletinde doğru düzgün yük taşıma alanı olmayan 4 motorcunun kamp eşyalarını taşırken ki fotoğrafım var.

Ama uzun yollara giderken eşyaları drybaglerde yani su geçirmez çantalarda taşıyorum yukarıdaki görseldeki gibi değil. Yağmur problemleriniz veya uzun yollarınız varsa drybag öneririm.(aşağıdaki gibi )

 

Yan çantalar

 

Yan çanta her gün lazım olan bir aksesuar değil özellikle takıldıktan sonra motosikleti kısmen arabaya çeviriyor aralara girmeniz biraz zor oluyor. Rüzgarı çok tutuyor. Ama lazım olduğunda da yeri dolmayacak bir aksesuar. Neredeyse 10 yıldır yan çantam var. Toplasan 150bin km de 10bin km kullanmadım.

 

Atakan Demirtürk Suzuki v-strom dl650 2008 Yan Çantalarla birlikte

 

Çantanız doldu çantanın üzeri doldu  seleniz doldu. Veya çantanız doldu arkada da artçınız var seleyi kullanamıyorsanız yan çantayı o zaman tavsiye ederim.

Güzel görünüyor mu görünüyor ? Ama hem rüzgarı çok tutuyor şöyle ki 5 litre yakan bir motosikletin aynı koşullarda ortalama 5.5litre yakmasına sebep olur. Motor güçsüz ise örneği 25-30beygir 250cc bir motosiklet ise bayırlı yollarda sizi biraz daha yavaşlatabilir.

 

Yan çantayı kalkıp benim gibi 41 litre almayınız 25 litre seviyesinde ki yan çantalar çok çok daha kullanışlı ve lütfen kaliteli markalar tercih ediniz.

 

 

 

Yan çantalar 2 çeşittir bez ve sert plastik olmak üzere ayrılıyorlar. Kumaş olanlar nispeten ucuzlar ama sert ile aynı işi aynı komforu almazsınız. Sert olanlara özel demir sistemi ve demire göre özel çanta gerekir örneğin.

 

Suzuki Dl650 özel givi çanta demiri alırsınız ve sadece givi çantalara olur. Kappa alırsanız sadece kappalara olur muhtemelen durum modelden modele göre değişiyor.

 

Depo üzeri çanta

 

Depo üzeri çanta unutulan güzellikler arasındadır. Özellikle metal depolu motosikletlerde mıknatıslı modelleri 25-40  litre civarına kadar yer alabiliyorlar .Bu da neredeyse bir arka çanta kadar yer kazandırıyor.

Benim kullandığım kappa modelinde körük var epey genişleyebiliyor fotoğrafta kapalı hali var. En azından sürüş esnasında ehliyet ruhsat gözlük yağmurluk su ıvır zıvır motosiklet bakım ürünleri gibi her şeyi sığdırabilirsiniz.

 

Eğer deponuz mıknatıslı değilse motosiklet modellerine özel modelleri veya normal gerdirmeli bağlanan modelleri var. Ama aman çaldırmayın! Çalınma riskine karşın çok değerli eşyalarınızı koymanızı tavsiye etmem. Duruma göre davranmak gerek.

 

Ön Koruma Demiri Çantaları

 

Bunlarda her daim vardı ama fazla ilgi görmeyen bir ürün. Aşırı aşırı rüzgar tutuyor o yüzden ben bana bedava gelse kullanmam tavsiyede etmem yerli üreticiler çok cüzzi rakamlara yapabiliyorlar. Sizin keyfinize bırakıyorum dostlar

 

 

Alternatif Yük taşıma Çözümleri

 

Öyle her gün kampa gitmiyorum depo üzeri çantalara yan çantalara bir motor parası harcamak istemiyorum diyorsanız. Önceki hayatınızda da sırt çantalı bir kamp geçmişiniz olduysa.  Sırtınıza bahsi geçen 70-100-120 litrelik çantaları takarak ağırlığı da motora taşıtarak kamp çantası kullanabilirsiniz

 

 

 

Sırtımda hiç taşımak istemiyorum diyenler sele üzerine doğrudan bağlayabilirler.

 

 

 

 

Öncelik sıralaması

 

Arka çanta > Selenin üzeri > Depo üzeri çanta >Arka çantanın üzeri > Yan çantalar > Ön koruma demiri çantaları

Arka çantayla çözemiyorsak varsa sele üzeri yoksa depo üzeri çanta satın almak kaydıyla ilerler sırası. Ama kalkıp hemen yan çanta almanıza gerek yoktur. Hepsinin birbirine göre avantaj ve dezavantajlarını paylaştık. Mantığınız daha iyisini buyduysa uygulayabilirsiniz.

 

Motosiklette eşya taşıma alanlarınız arttıkça 

 

    • -Konforunuz artar evet
    • -Başınıza gelebilecek olumsuzluklarla başa çıkabilecek ekipmanlarınız artar evet
    • -Farkında olmadan piknikçiye dönüşebilirsiniz eşya işini çok abartmayın alanım var
      deyip doldurmanın bir anlamı yok. Boş kalabilir yolda bir erik ağacı bulur erik toplarsınız gittiğiniz yerde bir şey bulur satın alırsınız. Yada gıda, su payı ilave kıyafet alma payı gibi yeriniz olsun.

 

Her Motosiklette bulunması gereken Takımlar ve Aksesuarlar

 

Kamp olsun günlük hayat olsun veya uzun yol olsun. yanınızda her daim bulunması gerekenler

Her Motosiklette bulunması gereken Takımlar ve Aksesuarlar

Uzun yolda bulunması gerekenler

Uzun Yolda Motosiklette Bulunması Gerekenler Ve Ön Hazırlık

 

Konaklama Maksatlı kamp

 

2016 lı yıllarda olsak konaklama fiyatları uygundu çadır hiç aramazdım. Ama son bir kaç senedir gezilerimde tamamen çadırlamaya döndüm. 2-3 haftalık bir motosiklet turuna çıkıyorsam 2 kere falan otelde kalıp temizlenme maksatlı kullanıyorum. Haricinde çadırlayarak hareket ediyorum .

 

Kampingde asla kalmam çünkü kamping fiyatları neredeyse otelle aynı fiyat. Otelle aynı fiyatken ben sırf kamp yapıyorum demek için kampinge o parayı ödeyemem maalesef.

 

Konaklama maksatlı kamp normal kamptan daha kolaydır. Yemek pişirmek abur cubur yemek Ateş yakmak istemezsiniz. yorulduğunuz yerde çadırı kurar  uyanınca yolunuza devam edersiniz. Çevrede ki insanlar bile bazen ne zaman geldiğinizi gittiğinizi anlamazlar görmezler.

 

Ben yorulana kadar motosiklet kullanmayı ve güneş batmaya 1 saat kala bulduğum en ideal yerde konaklamayı çok seviyorum. Bunları genelde tek başıma yapıyorum

Niye bu kalabalık sevdası 7 kişi olunca birleşip ayıyı yere mi indireceksiniz ne olacak ?

 

Trabzon da çok yorulduğum bir gün aytemiz benzinliğinin arkasında çadır atmıştım

 

 

 

Bahsettiğim yer trabzonun göbeği sahil yolu ana yol. Belki bir gecede yüzbinlerce aracın geçtiği bir rota. istanbulla kıyaslarsak trabzonun e5 kenarı gibi bir şey.

Benzin istasyonuna sordum nerede çadır atabilirim diye at ha buraya dediler.

 

Neden olmasın ki ? hem güvenilir bölge hayvan tehlikesi yok hem tuvaleti var hem marketi var hem de direk sabah karşıda pastanede  kahvaltımı edip yoluma çıkabildim.  Bir kampçı başka ne ister ki ? Temiz tuvalet yiyecek güvenlik..

 

İnsanlarla konuşmaktan çekinmeyin. İstanbul’u merkez kabul edip doğu tarafına gittiğiniz sürece insanlar size yardım ederler. İstanbul dan biraz uzaklaşmanız yeterli.

Artvin Hopa da da sahilde çadır atmıştım. yüzerek Gürcistan 20 dakika sürmezdi bile tam sınır sayılır.

 

Akşam sahile gelen bir aile balık kızarttı. Beni zorla kaldırdılar çadırdan hoş geldin dediler. Yediler içirdiler. Ben şimdi ormanın içine girsem insanlardan kaçsam hiç görünmeden kamp yapsam ?  Bu güzel insanlarla tanışabilir miydim ?

 

 

Diyeceğim o siz bir tek başınıza kamp yapmaya başlayın. Devamını kendiniz isteyeceksiniz. İnsanlar tek başına birini gördüklerinde daha çok sahipleniyor daha çok yardımcı olmak istiyorlar. Derdimiz tabi ki yardım almak değil yardıma zaten muhtaç değiliz ama Kalabalık gruplarla ilerlediğinizde biriyle tanışma olasılığınızda azalıyor. Bir yeri tanımak oradaki dağı taşı görmekle değil orada yeni insanlarla tanışmakla güzelleşiyor.

 

Bazen de öğretmen evi fiyatları öyle uygun oluyor ki Çadır kurmaya üşeniyorsunuz. Bir pide parasına öğretmen evlerinde kalmak mümkün en azından temizlenmiş duş almış rahat bir yatakta yatmış oluyorum 🙂 (bazı küçük gözden uzak şehirlerde uygun ama çoğu yerde otelle aynı fiyat)

 

 

 

Bende yol anısı çok yolda kalmalar yolda kalanlara yardım etmeler. Yolda kaldığımız ilçelerde günlerce yediren içiren güzel insanlar. Ama nedense gezi anılarımı daha çok kendi içimde yaşıyorum en büyük korkum yaşım ilerledikçe bu anıları unutmak belki de yazmaya başlasam iyi olacak.

 

Piknik Tadında Kamplar 

 

Evimden çok uzaklaşmadığım 15-20 km mesafedeki kamplarda yerleşimi ve az eşya almayı olayını çok önemsemiyorum. Genelde küçük motosikletimle gidiyorum. Yan demirleri açıyorum. Kış kampı ise popoma koyun yününden postumu seriyorum ( geceleri ise çadırıma sıcacık tutuyor ) yan demirlere de saçma sapan eşyalarımı doldurup artımı alıp devam ediyorum.

Yan demiriniz varsa bu da mantıklı bi çözümdür.

 

 

Eşyaları düşmeyecek şekilde bir kaç kat ve kaliteli lastikle bağladığınıza emin olun..

 

Metal Kancalı yük taşıma lastikleri

 

Motosiklette yük taşımak onu motora sımsıkı bağlamakla ilgili değildir. Biraz amortisör payı vermek ve sıkı tutmakla ilgilidir. Çocuğunuzun elini nasıl ki incitmeyecek kadar yumuşak ama koşup gitmemesi için kontrollü tutarsınız işte o hesap. Yoksa keramet sıkmakta olsa zaten lastik almaz koli bandı veya kamyoncular gibi spanzet kullanırdık.

Arkadaşlar yük taşıma lastikleri 10 liradan başlıyor 100 lira olanı bile var. Fiyatını gözetmeksizin bulabildiğiniz en kalitelisini tercih etmelisiniz daha doğrusu en kalitelisini bulacaksınız 10 tane kötü lastik kullanmak yerine 3-4 tane sağlam lastik almanız eşyalarınızın daha güvende olmasını sağlar. Çünkü lastikler koparsa eşyalarınız düşebilir düşerken sizi düşürebilir veya arkanızdan gelene kaza yaptırabilir.

10-20 Lira düşünürken uçuracağınız en ucuz eşyanın 10-20 liradan pahalı olacağı da kesindir. Mal alırken bunu hatırlayın ..

-Lastik kanca her motosiklette her daim olması gereken bir aksesuardır. Benim 2 motorumda da her daim 5-7 adet civarı bulunur.

 

İyi kanca özellikleri

 

    • Metal olan kanca kısmı kolay yamulmamalı elle yamultamamalısınız.

    • -Lastik kısmı elinizle çok kolay gerilmemelidir. Kalın olmalıdır ve elinize aldığınızda eğer daha önce kötüsü ile karşılaştıysanız iyi olanı anlamanız zaten çok uzun sürmez.

 

    • -Konunun markası ile fiyatı ile ilgisi yok elinize aldığınızda kalitesini zaten anlarsınız.

 

Bonus bagaj

 

Scooterlere özel gidon ile koltuk arasında bazen çok geniş alanlar olabiliyor.

Örnek honda pcx 150 nmax 155 , yamaha bws100 gibi modellerde orası neredeyse sele kadar bir alan sağlıyor. Hem de ağırlık merkezinin tam ortasında.

 

 

Kamp Ve lastik seçimi

 

City serisi azıcık yağmur kanalı olan ona da arazide hemen çamur dolan lastiklerle ormanın derinlerine inme ihtimaliniz biraz düşük inersiniz de çıkamayabilirsiniz.

 

Biraz daha dişli %70 yol %30 arazi denen tür lastikleri tercih etmeniz ormanda ve kırsal yollarda size kolaylık sağlayacaktır.

 

Anlas Capra Lastik incelemesi uzun soluklu

Kapanış

 

Yazı özünden biraz dönmüş olabilir ama beklentiniz neydi bilmiyorum motosikletli kampın normal kamptan tek farkı yük yerleşimini bilmek ve eşya planlamasını daha iyi daha minimal tutabilmektir.

Semaver mangal kömürü taşımamaktır..

Kampla bağlantılı diğer konular;

 

 

Termal Kutu ve Coolboxlar hakkında her şey Ürün Seçimi/Tavsiyesi

 

 

2 comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir