Termos Kullanımı Hakkında Her şey Hangi Termosu Almalıyım?

Merhabalar 2020-2021 pandemi süreciyle beraber restoran ve kafelerin kapatılması veya büyük ölçüde kısıtlama getirilmesi sebebiyle
Termos satışlarında büyük bir patlama olmasa da herkesin kıyıda köşeden duran  yıllardır kullanmadığı termoslar gün yüzüne çıkmaya başladı desek yeridir. 🙂

Peki ya neden her motorcunun termosu olmalıdır diyoruz?

Sadece işe git gel hafta sonu gezmeye git gel şeklinde bir motosiklet sürücüsüyseniz evet çok gerekli değil.

Ama motosikleti bir hobi veya ulaşım aracından daha fazlası olarak görüyorsanız büyük ihtimalle ihtiyaç duyacağınız pozisyonlar oluyordur.

 

Termosla nasıl Tanıştım?

 

Tabi ki termosun ne olduğunu biliyoruz.10 yaşındaki çocuklar  dahi bu yada şu şekilde kullanmış oluyorlar.

İsviçre çakısını da herkes bilir ama bir gün gerçekten gerekli bir durumda bir arkadaşınızın cebinden çıktığında ne harika bir şeymiş! bende bir tane mutlaka almalıyım dersiniz. O zamana kadar zaten biliyorsunuzdur ama görmek başka..

Ekim-Kasım yani havanın tam kış olmadığı ama bazı günler adeta kış soğuğundaymış gibi hissettirdiği aylardan biri.
Hafta sonu için kendime gidiş geliş 900 kilometrelik bir rota belirlemiştim.(İst>Zonguldak – zng>İst)

Pazar akşamı dönmeye çalışıyorum kartepedeki meşhur mola istasyonunda mola verdim. İçinde starbucks olan minik bardakta bir yudumda bitmeyen bol bol sıcak sıvı içebileceğim mantıklı bir mola yeriydi.
Neyse tuvalete gittim geldim. Baktım15 kişiden fazla sıra var vazgeçtim ve döndüm motora.

Yanımda da bir tracer 900 vardı. O sene daha tracer 900 yeniydi Türkiye de 20-30 kişide var yoktur. Klasik motorcu sohbetiyle memnunmusunuz yakıtı nasıldan girip nereden geldin nereye gidiyorsun şeklinde devam ettik.
“aslında bir çay kahve molası diye durmuştum bir çay içelim derdim ama çok sıra var diye almaktan vazgeçtim” dedim.

Hemen depo üzeri çantasından 1 litrelik Stanley marka termosunu çıkarttı arkadaş. Anlatıyor bir yandan ama bak bu sabah 7 den beri içinde birde motor soğuğu düşün ama hala ağız yakacak kadar sıcak.(13-14saat geçmesine rağmen)

Evet tanışma hikayem böyle oldu.
Biri bana dese ki bir termos var 20-24 saat sıcak veya soğuk tutabiliyor hadi canım ne gerek var?  veya gittiğim yerde çay mı yok? soğuk su mu kalmadı? şeklinde cevaplar verirdim. Ama orada o sıraya girmeden ücret vermeden motorun başından ayrılmadan  çantadan anında çıkan sıcak çay. İsviçre çakısı hikayesi gibi en kısa zamanda bundan almalıyım diye düşündüm.

 

 

 

Motosiklet ve Termos

 

 

Peki ya neden termos sırf bir bardak sıcak çay içebildim diye mi etkilendim ?

 

*Motosikletinizden uzaklaşmadan Sıcak veya soğuk içecek içmenizi sağlar. Eşyalarımı kaldırayım motoru göreceğim yere park edeyim aman kaskım çalınmasın dur cüzdanım neredeydi? dertleri yok.

 

*Ne bir çay 10 lira mı? çay istedik 10 lira verecek olsam bira alırdım Dertleri yok. (Özellikle ido gibi özel işletmelerde bir çay gerçekten 10-15 lirayı geçebiliyor.)

*Özellikle yaz dönemlerinde günde 8-10 saat motor kullanıyorsam. İnanılmaz susuyorum.2-3saatte 1-1.5lt sıvı tüketiyorum çoğu da ter olarak çıkıyor idrar olarak değil. sürekli markete gidip soğuk su almak zaman ve enerji kaybından ibaret.

Yazın Motosiklet Sürmek Sıcakla ve Dehidrasyonla başa çıkmak

Su içmeyi azaltmayı düşünmek bedeni idare etmeye zorlamak ise daha büyük problemlere yol açar. Zihin ve beden performansınız çok ciddi ölçüde azalır. Araştırmalara göre %2 lık bir sıvı kaybı bile dikkat dağınıklığına yol açmak için yeterli seviye.

*Soğuk veya sıcak içecek satın almaya imkanınız olmayan yerlerde hizmet verebiliyor.

*Üst başlıkla doğrudan bağlantılı şekilde Mükemmel manzara gördünüz durmak ve manzarayı izlemek istiyorsunuz ama herhangi bir tesis yok. İstediğiniz sıcak veya soğuk içecek zaten çantanızda yer alıyor.
Veya gerçekten yoruldunuz ve durmak istiyorsunuz en yakın mola yeri 30 kilometre ileride ama şuan durmak istiyorsunuz…

Fotoğraflarla anlatmak istiyorum;

Otoyol kenarında asfalta oturmak gerçekten çok keyif aldığım bir aktivitedir.
Bu normal bir oturma değildir bunun adı yığılmadır. Yorulmuşsunuzdur ve o asfalt size yatağınız kadar rahat gelir aniden.

 

Yeşilırmak nehri üzerinde taş bir köprüde otururken sıcak bir şeyler içmenizi de sağlar.

 

 

Tuz gölüne motoru indirip artistik bir fotoğraf çekeceğim diye uğraşırken motoru kuma sapladığınızda..
sıcaktan ve tuzdan kavrulurken…
Termostaki soğuk su dünyadaki en büyük lüksünüz olur aniden.

 

 

 

Yada Bayburt-d915de  en yakın çay ocağının bile 30 kilometre stabilize yoldan sonra karşınıza çıkacağını bilmek.

 

 

 

Harika bir kamp yaptınız. Sabah ta erkenden yola çıkmak istiyorsunuz. Sabah tekrar ateş yakmak yerine geceden kaynattığınız sıcak suyla güzel bir kahve içip yola çıkmanızı sağlar.
Yada kamp yerinde gece aniden yağan yağmurda sabah ayazıyla havanın 10 derece daha azaldığı durumlarda ıslak odunlarla ateş yakmaya uğraşmadan önce güne sıcak bir bardak sıcak içecekle  başlamanızı sağlar.

 

 

 

 

Termos

 

 

Termos çaya kahveye para vermiyorum demek değildir. Daha fazlasıdır. Başlı başına bir hobi veya keyif meselesidir.

Benim çay içmeden güne başlayamam yada mutlaka kahve içmeliyim dediğim bir gün olmadı hayatımda. Çoğu günler çayı kahveyi aramam .Ama dışarıdayken motor üzerindeyken sıcak bir şeyler içme fikri hem bedenimi hem ruhumu ısıtıyor. Dinlendiriyor.

Ama şunu gözden kaçırmayın;
1 defa tek başıma 6 bin kilometre bir defada ekürili olmak üzere toplamda 12bin kilometreden fazla karadeniz turu yaptım.

 

Çayın cennetinde Çaya para verdiğimi hatırlamıyorum. Ama sebebi termostan içmemden kaynaklı değil. Bizim insanımız misafir etmeyi misafir perverliği sohbeti zaten çok seviyor.

Gir bir kahveye mutlaka bir kaç kişi nereden geldin nasıl geldin kaç saatte geldin nerelisin diye sorar. Sormamasına imkan ihtimal yok. Yada yemek yediğiniz her yerde mutlaka çay kaynar.
Sen kalkıp nerelerden gelmişsin adamın şehrini görmeye hoşuna gitmez mi onun.
İnsanlarla tanışın insanlarla sohbet edin. Ben gittiğim yerlerde tanıştığım insanları hiç unutamıyorum.
Termos meselesi insanlardan izole olmakla ilgili değildir farklı amaçları vardır. Ama gittiğiniz yerde mutlaka köylüye yerliye selam vermeyi çaylarını ayranlarını içmeyi unutmayalım.

 

 

Termos Önerisi

 

Gelelim Motosiklete Uygun olabilecek Termos önerilerine

50 liraya da termos var 500lirayada.

Öncelikle bir kaç çeşit termos teknolojisi var.  Birincisi her evde bulunan sadece senede bir kaç kere pikniklerde ortaya çıkan cam termoslar

 

 

 

İçi vakumlanmış hava molekülü bulunmayan cam yapılar barındırırlar. performans olarak iyi olanları da vardır ama genel olarak çok uzun tutmazlar.

Performansı iyi olsa bile motosiklet titreyen bir taşıt. Cam olduğu için çok çok kolay kırılmasa da yere sert koymaktan ya da bir kaç cm den hafif düşmek bile camın kırılması için fazlasıyla yeterli.

 

Sıcak soğuk tutma süreleri genelde bir kaç saat ile sınırlıdır.
Turlarınız 3-5saat lik oluyorsa evde var olan basit termoslar bile kısa vadede bir çok gezide işinizi görür. Kırılırsa kırılsın yenisi 40 lira 5 çaya parasını amorti eder 🙂

Fotoğrafını gördüğünüz benim içecek değil yemek termosum. Rotpunkt marka 1970-80 yılları arasında batı almanya da berlin duvarı yıkılmadan önce üretilmiş. 10cm çapında dev gibi bir ağzı olmasına rağmen sıcak suyu bile 12saat civarında tutabiliyor. Kullanmalara kıyamadığım. Seyirlik bir termos 🙂

ufak gezilerde sıcak çorba için kullanıyorum. Arasanız bulamazsınız parasıyla alınacak bir mal değil.

 

 

 

Vakumlu tip termoslar

 

 

Genel kullanımda en makulu bunlardır. Paslanmaz çelikten üretilir. İç kısımla dış kısım arasında cam gibi bir nesne barındırmaz. sadece hava boşluğu vardır.
İkea  yds gibi markaların bile kendine ürettiği vakum modelleri mevcut.

Bu işin piri denilen bir kaç marka var.
Stanley® en bilineni outdoorcuların en kullandığı. 2. en iyisi de “thermos®” markasıdır. İkiside amerika kökenli.
Fotoğrafta etikette de görünüyor unbrekable steel (kırılmaz çelik ) yazıyor 🙂
Ben size komple bir liste vereceğim bu konuda merak etmeyin 🙂

Stanley thermos gibi üst segment markaların fiyatları normal termos fiyatlarının her zaman 4 katından fazla. ama yaptığı işte aynı şekilde bir o kadar fazla.

Yani kısacası ferrarinin de 4 lastiği var şahininde 4 lastiği var bakınca  ikisi de araba.

1 litreden başlayan modeller küçüklere göre daha performanslı ortalama 24saat sıcak veya soğuk tutabiliyorlar.

 

 

Sıcak tutmanın Kelime anlamı;

 

 

Sıcak tutmak ne demek bunun tanımı ne demek diye araştırmıştım Stanley termos aldığımda.100 derece kaynar suyu koyduğunuzda 25 derece oda sıcaklığında 24saat sonunda 65°-70° küsür derece üzerindeyse sıcak kabul ediliyor.

 

Yani hava -5° ise 24saatlik termos 12-10saatlere kadar düşebilir zorlu hava koşullarında. hal böyleyken kalitesiz bir termos 5saat tutacağı varsa 1saat bile zor tutar.

O yüzden termosların üzerinde yazan sıcak soğuk tutma sürelerine çok aldanmayın. Zaten belirli başlı markaların belirli başlı kullanıcı yorumları ve ona göre fiyatları var.

 

Fotoğrafta gördüğünüz benim kullandıklarımdan biri 1976 model aladdin stanley.

 

Eski amerikan malı Aladdin's Stanley 1.9lt Termos Outdoor Kamp Çözümleri

 

Eski malları direk Amerika’da üretilmiş yenileri Çin’de üretiliyor. Onu bunu bilmem nerede üretildiğine bakmıyorum ama benim saha tecrübem eskilerin sağlamına denk gelinirse yenilerden daha performanslı olduğu yönünde.
1976ve 1983 ve en son modellerine sahibim.

 

En iyi Termos Markaları

 

 

Gerek ithal gerek yerli malı Türkiye piyasasında rafta bulabileceğiniz en az 100 çeşit vakumlu termos var.

Ama gerçekten termos diyebileceğimiz ürünlerin sayısı parmak sayısını geçmez o yüzden malzeme ararken ne alsam diye kafa patlatmaya kararsız kalmanıza gerek yok. Dert yanacağınız kısım daha çok maddi yönü olur muhtemelen.

Markaları sıralarken şu şundan daha iyidir bu buna göre şöyledir demiyorum hepsi iyi markalar

 

Vakumlu tipte en iyi 3 marka

*Stanley (bazı ürünlerinde hala eski ismi olan “aladdin” markasını kullanabiliyor.)
*Thermos
*Contigo

Hepsinin farklı klasmanda farklı ürünleri var. Ama kendi klasmanlarında performansları hep biribirine yakın. Hangisini alırsanız alın keşke diğerini alsaydım demezsiniz.
Etiket değerleri ile saha testleri doğrudan kararlılık gösteriyor.

Bu üçü de dünya markası. Cam tavsiye etmedik ama bu markaları da paylaşmadan geçmek istemiyorum

*Rubbermaid
*İgloo
*Aladdin (stanleyin eski adı cam modelleride var)

Örneğin bende görseldeki ürün var. 20saat kadar sıcak tutuyor.2.el olarak 30tl ye almıştım. Epey sevdiğim bir model.
tek handikapı cam olması bunun dışında metal versiyonunu size aratmaz.

 

Termosta Ebat Meselesi

 


Kategorilerimiz;
0.33lt- 0.5lt -0.7lt-1lt-1.3lt-1.9lt

Stanley Modelleri üzerinden anlatıma devam edeceğim çünkü her modelini tecrübe ettiğim marka o.
Diğerleri de stanleyden aşağı kalır değil. Aralarında asla bir ayrım yapmıyorum stanleyden bahsediyorum diye diğer markalar odağınızdan kaçmasın.
Stanleyi bulması daha kolay daha fazla satılan yer var. Ama diğerleri de bir o kadar iyi ürünler.

 

0.50lt Termos kategorisi

 

 

Stanleyin 0.30-0.50lt civarı genelde  termostan ziyade mugları var.0.5lt bir termos için çok küçük çok bencil bir ölçü. Tek kişilik kabul edilirler.
Litresi az olan her model gibi sıcak soğuk tutma süreleri 6-7saat civarlarıyla sınırlıdır.
Kahve kolikseniz az gramaj sizi tatmin ediyorsa yada tek tabancayım. Yanıma gelecek insanlarda zahmet edip termosuyla gelsin onun hamallığını yapamam diyorsanız.0.50lt civarı modelleri tavsiye ederiz.

Fiyat olarak 1-1.5 litre fiyatından farklı olmadığı için 0.50lt kategorisi en az satan kategoridir.  0.50lt kullanan adam cooldur prensiplidir muhtemelen maddi kısımları dert etmeyen adamdır.

Ben hiç bir zaman aynı paraysa niye daha küçüğüne aynı parayı veriyorum kafasını atamayacağım. Fabrikatör de olsam maksimum vizyonum bu 🙂
0.5lt su almam gider hep 1.5litre alırım. (Zaten tek sıkımda bir litre içebildiğimden olsa gerek.)

Şaka maka 0.30-0.50lt kategorisi mantıklı mı?

Tabi ki yerine göre mantıklı. Örneğin ben turlarda ön tarafa depo üzeri çanta koyuyorum. Depo üzere çantaya da bmw nin 0.5lt bir termosu var bende.
Şu model;
Eğer keyifli bi günümdeysem yolda sevdiğim soğuk su, meyve suyu, soğuk çay türevi ne varsa dolduruyorum. Bmw logosuna basınca sıvı akışını açıyor. yolda eldivenle ve tek elle kolaylıkla kontrol edilebilecek bir termos. Motor kullanırken tavsiye edilmez ama ben kenara çekmekten daha çok keyif alıyorum bu şekilde 🙂
Bu arada termosun sıfır fiyatı 250tl civarında BMW store de. bana hediye gelmişti. Şunu söyleyeyim.5-6saat  maksimum sıcak tutuyor. Bu tip ürünlerde  yani mug tipi ürünlerde ciddi bir performans beklemeyin ciddi paralar vermeyin. bunun BMW logosu olmasa edeceği maksimum 50liradır.

Aynı zamanda bu 0.50lt modelleri bardak niyetine kullanılabiliyor mesela kamplarda bazen bardak taşımak yerine bunu kullanıyorum. aşırı soğuk kamplarda bardakta çay 10 dakika zor dayanıyor hızlı içmiyorsanız sürekli tazelemeniz gerekir.

 

0.7Litre Termos  Kategorisi

İki kişiyiz ama biz fazla sıvı sevmiyoruz az 2 şer bardak çay içsek yeterli. Veya tek kişiyim bana da 0.7lt yeterli diyenler içindir.
Yada çok ağır oluyor kardeşim ya ben o kadar büyük termosu taşıyamam o kadar küçükte istemiyorum 0.7lt benim için en mantıklısı diyenlere…
Ne 0.5lt kadar bencildir nede 1litre kadar bonkördür.
Bende 0.7lt mevcut değil ihtiyaç duymuyorum.

1.0 ve 1.3 Litre Kategorisi

Gerek çalışma Performansı olarak  gerek fiyat performans çizgisi olarak en mantıklı modeller bu ve bundan sonraki modeller.
kapladığı yer / yaptığı iş açısından 1litre çok mantıklı

Performans grafiğini paylaşalım.

Sıcak üzerinden bakarsak 0.5lt 15saat 0.75lt 20saat 1 litre 24saat kadar sıcak tutabiliyor.

15saat bile bana yeter diyebilirsiniz ama  Bu testler 25 ° ortam sıcaklığında sabit yapıldığı için -10° bolu soğuğunda 15 saat olur size 5 saat.
O yüzden tekrar söylüyorum sadece hacim değil  ihtiyaç/performans doğrultusunda seçmek daha mantıklı.

1 ve 1.3 litreden bahsetmeye devam edelim. Motosiklette kolay taşınabilecek en büyük ölçüler 1-1.3lt dir.
Gerek performans gerek ihtiyaç gerek fiyat olarak en mantıklı 2 model bu ikisidir.
Soldaki gri 1litre sağdaki ise 1.9litre modelidir.

Buda 1.3litre modeli.

Bu işe yeni başladıysanız dur bi bizde tadına bakalım. Ama bir kere alalım genel maksatlı olsun diyorsanız. En çok önereceğim şey 1-1.3litre modelleridir.
Ben;  Turlara yalnız gidiyorsam 1 litre kullanırım.2 kişi uzun tura gidiyorsam yine 1 litre alırım…(yer kaplamaması için)
2-3 kişilik bir kısa mesafe piknik gezi düzenliyorsam 1.3lt kullanırım.
1 litre ile 1.3litre arasında sadece 1 bardaklık bir fark olduğunu unutmamak gerek. yani keyif grafiği olarak düşünürseniz çok çok birer bardak eksik çay içersiniz. Demek istediğim mahrumiyet yaşamazsınız..
Yeri gelir bagajınızda yer kalmaz keşke 1 litre olsaydı dersiniz.
Dolayısıyla aralarında çok bir fark yok. zevke kalmış.

 

1.9lt Litre Kategorisi

 

Ben daha büyük istiyorum benim gs1200imde k1600gt’imde 150 litre bagaj var yer sorunum yok. Ortamda çıkarttım mı en büyüğü benim ki olmalı diyenler 1.9lt modelini tercih edebilirler.

1.9 modeli motosikletli yaşamda çok mantıklı bir model değil zira çantada kapladığı yer oldukça ciddi.

Şunu anlarım ; 3 Motosiklet 3-5-10 bin km uzun yola çıkıyorsunuzdur. Sen 2 lt termosu sırtlanırsın onlarda ortak kullanım olabilecek yek para haldeyken hacimden daha fazla kazanç sağlayabilecek bir malzeme taşır karşılıklı iş bölümü yapılır bu şekilde oldukça mantıklı.2-3 termos daha fazla yer kaplar.

 

Eksileri;

 

-yekpare termos ağırlığı artı sıvı ağırlığı derken dolu haldeyken ağırlık olarak 3.5-4kg bir ağırlıktan bardağınıza sıvı doldurmaya çalışıyorsunuz. Kaldırılamayacak bir ağırlık olmamakla beraber kimse çay içmek gibi basit bir işlem için her defasında 3-4 kiloluk bi nesneyi kaldırmak istemez.

 

-Günlük hayattaki taşıma zorlukları ve motosiklete sığdırma zorlukları

-Kendi ağırlığı + sıvı ağırlığı ile beraberinde 3 kiloyu aşan bu büyük kütleyi her defasında indir kaldır  yapma zorluğu

 

Artıları 

+ Sıcak soğuk tutma süreleri %20-25 daha uzun.

+kalabalık gruplar için oldukça mantıklı

+Çok ciddi sıvı tüketiyorsanız 1.9 kullanmanız konusunda yine saygı duyarım.

+piknik vari sabit oturup sürekli  sıvı tüketilen yerler için gerekli.

+plajda bol bol soğuk su içmek istiyorsanız büyük hacmiyle yine avantaj sağlıyor.

Aslında bu konuya değinmeyecektim. Değişen fiyatlar yüzünden.

 

Ben ne kullanıyorum ?

Yukarıda da kısaca değindik.

Motosiklet üzerindeysem  1-2 kişiysek genellikle 1 litre modeli yeterli oluyor. En sevdiğim modelim 1litre serisidir.

Bazen dediğim gibi ön depo üzeri çantaya 0.5litreyide aldığım oluyor oda pet şişe niyetine kullanıyorum. termosun kapağını aç bardağa doldur tekrar kaldır gibi dertleri olmaması çok güzel oluyor.

Plaja gideceksek çok su içtiğim için 1 kişide olsam 2 kişide olsam 1.9litre modelini alıyorum.

Şimdide en çok kullandığım 1 litrenin görsellerini paylaşayım sizle;

 

Bu termosu tamamen gözden çıkardım dedikçe o daha da azimli şekilde hayata tutundu. Hala çalışıyor performans olarak %30 civarı bir kaybı var ama çoğu durumda yeterli geliyor.
Doğup yaşayıp ölen bir çok insandan daha fazla şehir ülke ve manzara gördü bu termos.
Bir tane gözden çıkarttığım bu termosum var en azından düşer şaşarsa da üzülmüyorum.

Yine de uyarılarımızı yapalım.

 

Arızalı Termos ve Arızalı Termos anlaşılması

 

Stanleyle defalarca konuştum. Ürünler Cam içermese de. içerideki demir kısımların birbirine kaynaklandığı noktalar var. Zamanla düşmeler şaşmalar yamulmalar sonucunda gövdesine tamamen sıcaklık kaçıran çok termos oluyor. Birleşim noktalarında metallerde mikro çatlaklar oluşuyor ve bu çatlaklar tabi ki zamanla hava geçirmeye başlıyor.
Dışında hiç yamulmama olmamasına rağmen bozulan termoslarda var. Yada 1-2 tane minik yamulma yüzünden çalışmayan termoslarda var.
2.el termos almak eğer iade garantisi yoksa veya denemeden alınacaksa biraz risklidir. Ben 2 defa internet üzerinden 2.el bir litre satın aldım. Benim termosuma göre neredeyse sıfır sayılabilecek temizlikte termoslar. Satıcılara sormama ve sağlam demelerine rağmen geldiklerinde bozuk çıktı. Aynen iade ettim.

Ömür boyu garanti?
Stanley normalde ömür boyu garanti veriyor.

Eğer yamulma veyahut darbe yoksa garantiden birebir değiştirebilirsiniz. Ben bir kaç defa değiştirdim malzemelerinin arkasında duruyorlar.

Faturasız ve yamulmuş ürünler garanti kapsamına girmiyor.

Fiyatlandırma? Termoslar Pahalı mı sizce? 

Şunu Hiç unutmayalım…

Termosa ihtiyacınız varsa ve vaktiniz yoksa o anda bulduğunuz en mantıklı yerden satın almak mantıklı ucuz bulacağım diye 1 sene beklemekten daha akıllıcadır.
300de olsa 400 de olsa. Dışarıdayken 2 şer tane çay içseniz zaten 20lira tutuyor. Bir termos 20-30 kullanımda kendini tam anlamıyla amorti zaten ediyor.

Gelelim fiyatlara

Aslında değişen fiyatlar yüzünden bu kısma çok değinmek istemiyordum yine de anlatmadan geçmek içime sinmedi. Çünkü fiyat konusunda ciddi farklar var.
Litresine göre fiyatı değişmekle birlikte genel olarak 1-1.3litre üzerinden hareket edersek;
Rakamlara takılmayın ama aynı malı 250 liraya da alabiliyorsunuz 450tl yede. Şimdi öncelikle bu yazının sponsorlu bir içerik veya gizli reklam olmadığını hatırlatmam gerekiyor. Herhangi bir termos firması bana bunları anlattım diye kazanç vermiyor.

Stanleyin normalde “ithalatçısı Kutup ayısı “adlı outdoor firması eskiden sadece kutup ayısı getiriyordu stanleyi.
Tam olarak bi disbürtör değillerdi ama tek ithalatçı oldukları için onlar ilgileniyordu. Birazda tekel bayi havaları vardı hani sadece onlar getirdikleri için. Normalde Sabit bir fiyatları vardır kapıdan içeri girip 20tl pazarlık dahi yapmanıza müsaade etmezler.

Ama son 3 senedir yılda bir kaç kere bim ve A101 gibi perakende marketler zincirine de veriyorlar. Bimden de alsak altında mutlaka ithalatçı kutup ayısı olarak yazıyordu.

En ucuz nereden alabilirim sorusunun cevabı bim ve a101 e geldiği dönemleri takip edip oradan almak.

2020-2021 fiyatlarıyla konuşuyorum normalde 1lt kutup ayısında 400tl iken bime geliş fiyatı 200 maksimum 250tl oluyor. dolayısıyla aynı mal için 100-150tl minimum bir fark çıkıyor.

Demek ki isteyince ucuz verilebiliyormuş!!

Son 1-1.5 senedir senedir farklı ithalatçılar türedi  stanleyi Türkiye’ye bir kaç farklı kişi getiriyor. Altlarında farklı ithalatçılar yazıyor.

Kutup ayısı firmasını şubelerine girdiğinizde müşterinin para harcama potansiyeline göre değerlendiren çıkarcı bir esnaflık anlayışı örneği olarak görüyorum. Hangi ithalatçıdan almanızın daha mantıklı olduğunu bilmiyorum ama kutup ayısı garanti konusunda beni hiç yüz üstü bırakmadı. Diğer ithalatçıları bilemeyiz. Aslında problemli ürünleri stanley marka değeri olarak karşılıyor zaten kalkıp ithalatçının keyfine bırakmıyor ama yine de bilmiyorum.

Bu arada bu bime gelen modelleri alan stokçu bir kitle var..

ihtiyacı olmamasına rağmen satın alıp 2.el platformlarda hediye geldi adı altında satışa çıkartıyorlar. 30-40-50tl fazlasına satıyorlar. 50 lira için değer mi? bırak ihtiyacı olan alsın.

Aslında baktığında mağazaya göre bu arkadaşlardan almak daha mantıklı. Ama bu vatandaşlar faturalarını sakladığı veya ellerinde olmadığını söyledikleri için garanti koşullarını etkiliyor.  Faturası ile veren varsa düşünülebilir.

Yine de bu stokçu kitleyi daha da azmettirmemek adına ben olsam bi 50 lira daha fazla verir yine internetten alırdım.

 

Son olarak Termos koleksiyonum;

 

Bu arada Kampçılık ve outdoor üzerine bu konuyla bağlantılı olarak
Coolbox ve termal kutularla ilgili yazımı da inceleyebilirsiniz

Kampta 12v-24v Buzdolabı Kullanımı hakkında Herşey 12v-24v Buzdolapları Hakkında Bilmeniz Gerekenler Ve Enerji Sarfiyatları Kamp İçin Soğutma Çözümleri

Kapanış
Aklınızda soru işaretleri varsa sormak istediğiniz soruları olursa yorum olarak veya mail olarak dönüş yapabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum.
Dilerim keyif almışsınızdır ve kafanızda varsa soru işaretleri çözüme kavuşmuştur.

Atakan Demirtürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir