İlk Heyecanım Honda cbf 150-2012 cbf 150 Hakkında her şey

Merhabalar

Çocukluğumdan beri Hayalim motosiklet kullanmaktı.. Çevremde de motosiklet kullanan kimse yoktu.
Yani Çevremde Kafasına yıldırım düşen bir akrabamı bulmak motosiklet kullanan bir tanıdığın denk gelmesinden daha kolay diyebilirim. O kadar yok. Motorcu komşumuz bile yok. Ailemde motora oturan yok o derece yabancılar konuya.

 

Karaköyde Çalıştığım işyerinden malzeme alan bir bayimiz gel zaman git zaman motosiklet sohbetimiz artıyor. Uzatmıyorum konuyu hiç Cebimde paramda yok. Cbf150sini yenilemek istiyormuş.

Beni de kardeşi olarak gördüğü durumumu bildiği için.1000tl peşin olmak üzere 500tl taksitle motosikletini verdi.

Yetmedi saatlerce eğitim verdi.

2013 ün parasıyla 4250tl gibi bir rakama almıştım sanırım. O zamanlar sıfırı plaka dahil 5750tl civarındaydı..

Böylelikle 2013 yılında motosiklete adım attım.

 

Motosikleti Aldığımın 2.günü İstanbul kara gömüldü  daha motosikletle bi depo benzin yakamadan oturup 2 gün motorumu izlemiştim hiç unutmuyorum.


 

Motorum 2012 model tam 50bin kilometrede almıştım.

O zamanda beni anlamsız korkutanlar olmuştu 50binde motor alınır mı gibisinden kullandıkça bunların anlamsız olduğunu fark ettim.

 

 

Cbf 150 İncelemesi;

 

Cbf 150 herkesin az çok bildiği aea’nında dediği gibi “cbf size kuş sütünü kaf dağının ardından gelen muhteşem lezzetleri sunan bir motosiklet değil.cbf 150 bulgur pilavıdır. Karnınızı doyurur ama bulgur pilavıdır.”

Bu yazıyı yazarken cbf 150 ile 75bin kilometre yapmış ve hala cbf 150 sahibi olan biri olarak yazıyorum.

Avantajları

 

    • Honda cbf 150 150cc sınıfındaki en şişko en geniş sele ve en az titreşime sahip motosiklet. Ayrıca en sessizi. Bu özellik benim gibi iri kalıpların aradığı bir özellik.
    • Honda kalitesindeki en ucuz yedek parçaya ve en kolaya bakıma sahip motosiklet. Yani muhtemelen çinli rakiplerinin bakım parasıyla aynı hatta daha ucuz olabilir.

Şuan ki cbf 150 motosikletim 60bin kilometrede ve bir gün olsun çalışmamazlık yapmadı yolda bırakmadı bana masraf açmadı.

    • Her daim 3 litre yakıt tüketimi vardır. Ağırlığına göre normal ama 650cc motosikletim 5 litre yakarken 150cc motosikletim 3 litre yaktığı için orantısal olarak fazla.
    • Cbf aksesuar takılmasına çok müsait bir motosiklet düğmeler sis farları gibi aksesuarları eklemek için çok müsait bolca yeri var.

Lastik ölçüleri nedeniyle kaliteli lastikler bile bir çok motosiklet lastiği ölçüsüne göre çok daha uygun oluyor . Örneğin tvs apache veya cbr 125 te 2x fiyat çıkarsa cbf veya ybr de x birim fiyat çıkar.

    • Yük kapasitesi Geniş selesi veya motora özel üretilen yan demir gibi aksesuarları sayesinde muhtemelen sadece 150 cc sınıfında değil Türkiye’de ki tüm motosikletlerden daha fazla eşya taşıma kapasitesine sahiptir buda beni en çok cezbeden özelliğidir.

 

 

Dezavantajları

 

    • Yağ tüketimi motoru sıkıştırırsanız inanılmaz fazla .Normal kullansanız da bir çok motosiklete kıyasla biraz fazla olarak var. Yağına düzenli kontrol ve değişim gerekiyor.
    • Bahsettiğimiz en şişkoluk ağırlıkta da geçerli 141 kilo düz ağırlığına her yerine demir ve çantalar takarak aşağı yukarı 155kiloluk 150 cc bir motosikleti oluşturuyor buda kendi sınıfındaki en ağır motosiklet olduğu anlamına gelir.

Kendim şöyle bir kıyaslama yapabilirim 180 kiloluk mt25 yeni kullanan birine cbf 150 kullanmaktan daha kolay gelir. Çünkü cbf 150 de kalkışı dozlamak için daha fazla güç ve debriyaj kontrolü gerekir.

2017 yılında üretim bittiğini düşünürsek karbüratörlü olmasından dert yanamayacağım. Bu durum nispeten normal.

Ama Enjeksiyonlu rakipleri 2.5-2.7litre yakarken cbf her daim 3.0litre yakar ne eksik ne fazla tam 3 litre yakar.

Orjinal farları far kasesi iyi aydınlatmıyor. 2017 modelinde bile hala traktörlerin kullandığı s2 tip halojen lamba kullanılıyordu benim gözümdeki en büyük ayıp buydu.

 

Bunun dışında aklıma gelen + veya eksileri yok.

 

Keyifli sürüşler dilerim

 

 

 

 

2 comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir